Kategorija proizvoda
Kontaktirajte nas

Zibo Bainaisi hemijski Co., Ltd

Dodajte: No.2277, Zhongxin ulica, Huantai okruga, Zibo grad, Shandong provincija, Kina 256400

Tel: 0086-533-8226773

Faks: 0086-533-8517518

Email: sales@bainaisi.com

Vruća linija za servis
+86-533-8226773

Novosti

Dom > NovostiSadržaj

ПТФЕ дисперзија за наношење премаза без паљења

Zibo Bainisi hemijski Co., Ltd | Updated: Jan 15, 2016

ПТФЕ дисперзија за наношење премаза без паљења

Полимеризација ПТФЕ методом дисперзије доводи до или финог прашка или пасте као супстанце, што је корисније за премазе и завршне обраде. ТФЕ се уноси у реактор напуњен водом заједно са иницијалном хемикалијом. Уметно, када се енергично протресе, као у процесу суспензије, реакциона комора је само лагано мешана. ПТФЕ се формира у ситним перлама. Неколико воде се уклања, филтрира или додавањем хемикалија које узрокују поравнање ПТФЕ перлица. Резултат је млечна супстанца под називом ПТФЕ дисперзија. Може се користити као течност, нарочито у апликацијама као што су завршни материјали. Или се може осушити у фини прах који се користи за премазивање метала.

Нонстицк цоокваре

Једна од најчешћих и видљивих употреба ПТФЕ-а је наношење превлака за лонце и танке без љепила. Плоча мора бити израђена од алуминијума или алуминијумске легуре. Површина плоче мора бити посебно припремљена за пријем ПТФЕ-а. Прво, посуђе се опере детерџентом и испрати водом, како би се уклонила маст. Затим се посуда у топло купатило хлороводоничне киселине у процесу који се зове језгро. Етење шмирглава површину метала. Затим се пан се испере водом и опет се опали у азотној киселини. На крају се поново опере деионизираном водом и темељито осуши.

Сада је посуда спремна за премазивање са ПТФЕ дисперзијом. Течни премаз може бити распршен или ваљан. Облога се обично примењује у неколико слојева и може почети са прајмером. Тачан састав прајмера је власничка тајна коју држе произвођачи. После наношења прајмера, пан се осуши неколико минута, обично у конвекцијској пећи. Затим се наносе следећа два слоја, без периода сушења између. После наношења свих слојева, посудица се осуши у пећници и затим синтерира. Синтеровање је споро грејање које се такође користи за завршетак гредице. Тако обично, пећница има две зоне. У првој зони, пан се лагано загрева до температуре која ће испарити воду у слоју. Након што је вода испарила, пан се премјешта у топлију зону, која синтерира посуду на око 800 ° Ф (425 ° Ц) око пет минута. Ово гелује ПТФЕ. Затим се посуди остави да се охлади. После хлађења, спреман је за све завршне кораке монтирања, паковање и испоруку.